RECYCLELAND INTERACTIVE
HOME
THE CONCEPT
Picture
Picture
CONTACT
MIA ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ FWTO ISTORIA
​
Όταν οι Πηγές Έρευνας γίνονται Πηγές Έμπνευσης
ΦΥΛΛΑ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ_ΑΝΑΚΥΚΛΟΎΠΟΛΗ.pdf
File Size: 486 kb
File Type: pdf
Download File

Κατέβασε το αρχείο αριστερά



ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΟΥ: 
Αυτό το site Εμπλουτίζεται συνεχώς
ΓΡΑΜΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
Picture
Picture
Picture
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εισαγωγή
Μια φωτογραφία περιλαμβάνει πολλά στοιχεία αφήγησης. Είναι χαρακτηριστική η ρήση ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.
Η ανάλυσή μιας φωτογραφίας με αφηγηματικούς όρους, σε αυτή την δραστηριότητα μάθησης, μπορεί να οδηγήσει στην οργάνωση ορισμένων από τις  «χίλιες λέξεις»   σε Πρωτότυπο Σενάριο.
Τα φύλλα εργασίας που παρατίθενται στην συνέχεια αντιστοιχούν στα στάδια προσδιορισμού της κεντρικής ιδέας, της σύνοψης και των αφηγηματικών κειμένων ενός σεναρίου.
 
Στάδια Ανάπτυξης
​Προετοιμασία Δραστηριότητας

Αφού επιλέξουμε το θεματικό πεδίο στο οποίο θα κινηθούμε για την δημιουργία του σεναρίου μας προσεγγίζουμε διάφορες παραμέτρους του θέματος αξιοποιώντας τεχνικές που δίνουν ενεργητικό ρόλο στον μαθητή, όπως συζήτηση, καταιγίδα ιδεών, δημιουργία εννοιολογικών χαρτών κ.ο.κ.. 
Στην συνέχεια  γίνεται συλλογή φωτογραφιών που σχετίζονται με το θέμα και επιλέγει ο κάθε μαθητής μια αντιπροσωπευτική φωτογραφία που να αποτυπώνει μια συγκεκριμένη πλευρά του θέματος.
 Η συλλογή μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:  
Οι μαθητές αναζητούν τις πηγές μέσα από διάφορα μέσα είτε στο  σπίτι είτε στο σχολείο, ατομικά ή ομαδικά, ανάλογα με την συνολικότερη  διδακτική προσέγγιση του εκπαιδευτικού.
Ο ίδιος ο εκπαιδευτικός μπορεί να επιλέξει τις φωτογραφίες και να τις παρουσιάσει πριν την συζήτηση σαν αφόρμηση ή μετά την συζήτηση σαν μέσο εμπέδωσης.
Στην συνέχεια ζητούμε να εμπλακεί στις παρακάτω ενέργειες που αποτυπώνονται και στα φύλλα εργασίας που ακολουθούν :
  • Να επιλέξει ποιού από τα πρόσωπα, ζώα ή πράγματα της φωτογραφίας θα ήθελε να πάρει την θέση (να ταυτιστεί) ώστε να πει σε πρώτο πρόσωπο τις πληροφορίες που αποτύπωσε στην σύνοψή του
  • Να απαντήσει στα ερωτήματα της σύνοψης (ποιος, που, πότε, κ.λ.π.) αξιοποιώντας το αντίστοιχο πρότυπο.
  • να δημιουργήσει ένα κείμενο σε πρώτο πρόσωπο όπου θα αφηγείται με τα μάτια αυτού που έχει επιλέξει να ταυτιστεί το περιεχόμενο της φωτογραφίας
Όταν ο μαθητής διαβάσει το κείμενο του μπορούμε να το ηχογραφήσουμε δημιουργώντας, έτσι ένα σημαντικό μέρος από το ηχητικό μέρος της ταινίας μας, αν συνεχίσουμε στην υλοποίηση του σεναρίου μας. 

​
Powered by Create your own unique website with customizable templates.